top of page

HLF - Hør min tinnitus

Work:

Hør min tinnitus

Year:

2023

Veldig mange forbinder tinnitus med pipelyder eller øresus. Sannheten er at tinnitus er unikt for hver enkelt, kan variere veldig, og ofte fører til nedsatt livskvalitet. Målet for kampanjen var derfor å skape økt forståelse for hvordan det er å leve med tinnitus. I samarbeid med lyddesigner Kristoffer Pahle inviterte vi artistene Gaute Ormåsen og Ida Maria til å delta i et eksperiment der vi skulle forsøke å gjenskape lydene de kun hører i sitt eget hode.

For begge artistene ble det et emosjonelt møte med egen virkelighet, og resultatet ble to mini-dokumentarer som viste prosessen. For første gang kunne Gaute og Ida Maria dele med omverdenen hvordan de faktisk har det. I sosiale medier der folk stort sett ser film uten lyd, ble det laget spesialtilpassede uttak der vi oppfordret seerne til å skru på lyden Gaute og Ida Maria ikke kan skru av.

I tillegg gjenskapte vi tinnituslydene til åtte andre som er rammet, og laget en Spotify-liste som HLF kunne bruke som "verktøy" på nasjonale stands. Gjennom et samarbeid med Storytel fikk vi også tilgang på fire av de mest populære lydbøkene deres og la tinnituslyder på disse. Bøkene med tinnitus ble delt som små bok-trailere gjennom Storytels egne kanaler, med et underliggende budskap om at lytteopplevelser de fleste av oss tar for gitt, ikke er alle forunt.

Radio
00:00 / 01:04
00:00 / 01:04
00:00 / 01:04
00:00 / 01:04
bottom of page